Hotel Orchidea | Telefon: +36-74/532-720 | 7054 Tengelic, Hrsz. 067/1. | E-mail cím: info@hotelorchidea.hu

Étterem

II. osztályú étterem

Az árak magyar forintban értendők és az áfát tartalmazzák.
Érvényes: 2020. június 15-től

LEVESEK Csészében (cs) vagy mélytányérban (mt)

201.  Csontleves cérnametélttel /cs./ 600,-
202. Májgombóc leves /cs./ 750,-
203. Szárnyas raguleves /mt./ 1.200,-
204.Vadgomba krémleves grissinivel /mt./ 1.200,-
205.Kakas húsleves májgombóccal
        zöldségekkel, cérnametélttel /mt./
 1.200.- 
206. Magyaros gulyásleves /mt./  1.200,-

SERTÉS ÉTELEK

301. Tengelici aprópecsenye főtt- sült burgonyával, rizzsel 2.400.-
302. Sertéskaraj rántva, petrezselymes burgonyával 2.800,-
303. Fokhagymás sertésborda sült szalonnával,fűszeres héjas burgonyával, párolt káposztával 2.800.-
304. Bakonyi sertésborda galuskával 2.800.-

SZÁRNYASOK

401. Caesar saláta jércemell csíkokkal 1.900.-
402. Bazsalikomos jércemell karamellizált gyümölcsökkel, burgonyakrokettel 2.800.-
403. Sajttal-sonkával töltött jércemell rántva, hasábburgonyával és párolt rizzsel 3.200.-
404. Bőrén sült kacsamell kacsamájjal, aszalt szilvás párolt káposztával, burgonyalángossal 3.800.-

HALAK ÉS VADAK

501.  Tengelici halászlé (pontyfilével, belsőséggel, gyufatésztával  (mt) 2.900.-
502. Pontyfilé rántva hasábburgonyával, tartármártással 3.600.-
503.  Fogasfilé roston Tokaji mártással, párolt zöldségekkel  3.600.-
504. Harcsapörkölt túrós-tejfeles galuskával, zizzentett pörccel 3.900.-

505. Vaddisznószűz egészben sütve, vadász raguval, vajon pirított házi burgonyagombóccal

3.900.-
   

MARHAHÚS ÉTELEK

601. Marhapörkölt galuskával 2.800,-

602. Tatár beefsteak zöldségekkel, vajjal, pirítóssal

2.800,-

603. Klasszikus hagymás rostélyos steakburgonyával

3.600,-
604.Hátszínsteak Benyovszky módon /sonkakrém, camembert/
        ötborsmártással, burgonyalángossal
3.600,-
605. Rántott borjúláb petrezselymes burgonyával, tartármártással 3.900,-

HÚSMENTES ÉTELEK

701. Házi burgonyagombóc tejfeles – paprikás gomba mártással  1.600,-

702. Túrós csusza tejföllel (pörccel is, felár nélkül)

1.900,-

703. Rántott camembert áfonyával, párolt rizzsel

1.900,-
704. Vegetáriánus bőségtál ( rántott gomba, hagymakarika és sajt ) párolt zöldségekkel, tartármártással 2.900,-
705. Fogasfilé roston Tokaji mártással, párolt zöldségkörettel 3.600,-

SALÁTÁK

801. Csemege uborka 600,-
802. Házi csalamádé 600,-
803. Házi céklasaláta 600,-
804. Káposztasaláta 700,-
805. Uborkasaláta  800.-
806. Paradicsomsaláta  800.-
   

DESSZERTEK

901. Palacsinták (lekváros, nutellás, túrós – 2 db) 800,-

902. Fagylaltkehely friss gyümölcsökkel, tejszínhabbal

1.200,-
903.  Somlói galuska Orchidea módra  1.200,-
904.  Mákos guba vaníliaöntettel 1.200,-
   

KÜLÖN KÍVÁNSÁGOK

K1. Köret módosítás az étlaptól eltérően (hasábburgonya, burgonyakrokett, burgonyalángos)

+300,-
K2. Adag vaj, mustár, ketchup –adagonként    +300,-
K3. Tartármártás +300,-
K4. Kosár toast  +300,-
K5. Adag lilahagyma       +300,-
K6. Külön adag hasábburgonya +300,-
K7. Csomagolás díja (1 doboz)    +300,-
   
   
   

Allergiát vagy intoleranciát okozó anyagok és termékek:

  1. Glutént tartalmazó gabonafélék; 2. Tojás; 3. Földimogyoró;
  2. Szójabab; 5. Tej; 6. Diófélék; 7. Zeller; 8. Mustár; 9. Szezámmag;
  3. Hal; 11. Rákfélék; 12. Csillagfürt; 13. Puhatestűek; 14. Kén-dioxid és szulfitok