Hotel Orchidea | Telefon+36-74/532-720 | 7054 Tengelic, Hrsz. 067/1. | E-mail cím: info@hotelorchidea.hu

Étterem

II. osztályú étterem

Az árak magyar forintban értendők és az áfát tartalmazzák.
Érvényes: 2019. április 18-tól

ELŐÉTELEK

101.  Pecsenye kacsamáj zsírjában, lilahagyma lekvárral, petrezselyem olajjal, pirítóssal (1;7) 1.900,-
102. Caesar saláta jércemell csíkokkal* (1; 3; 7; 10) 1.900,-
103. Rántott camembert áfonyával és párolt rizzsel  (1; 3; 7;) 1.900,-
 104. Makói haltepertő kapros tartármártással  2.100,-
 105. Tatár beefsteak pikáns fűszervajjal, pirítóssal  (1; 3; 7; 10)   2.400.-

LEVESEK Csészében (cs) vagy mélytányérban (mt)

201.  Zeller erőleves tojással (cs) 600,-
202. Tengelici kolbászleves buggyantott tojással (mt) 750,-
203. Májgaluska leves(cs) 750,-
204.Tárkonyos szárnyas raguleves (cs)  900,-
206. Kakas húsleves szárnyashús gombóccal, zöldségekkel (mt) 950.- 
   

SERTÉSHÚSOK

301. Brassói aprópecsenye friss petrezselyemmel, hasábburgonyával  2.600.-
302. Sertésborda ropogós bundában, petrezselymes burgonyával 2.800,-
303. Fokhagymás sertésborda sült szalonnával, kemencés burgonyával, párolt lilakáposztával 2.800.-
304. Sertés szűz pecsenye egészben sütve erdei gomba mártással, burgonyakrokettel  3.200.-

SZÁRNYASOK

401. Mezőföldi kacsazúza pörkölt galuskával 2.600.-
402. Bazsalikomos jércemell karamellizált gyümölcsökkel, burgonyakrokettel 2.800.-
403. Sajttal-sonkával töltött jércemell rántva, hasábburgonyával és párolt rizzsel 3.200.-
404. Bőrén sült kacsamell kacsamájjal, aszalt szilvás párolt káposztával, burgonyalángossal 3.800.-

HALAK ÉS VADAK

501.  Tengelici halászlé (pontyfilével, belsőséggel, gyufatésztával  (mt) 2.900.-
502. Pontyfilé rántva hasábburgonyával, tartármártással 3.600.-
503.  Fogasfilé roston Tokaji mártással, párolt zöldségekkel  3.600.-
504. Harcsapörkölt túrós-tejfeles galuskával, zizzentett pörccel 3.900.-

505. Vaddisznószűz egészben sütve, vadász raguval, vajon pirított házi burgonyagombóccal

3.900.-
   

MARHAHÚSOK

601. Borjúpaprikás galuskával   3.400.-
602. Klasszikus hagymás rostélyos lecsós burgonyával  3.600.-
603. Hátszín steak Benyovszky módon /sonkakrém, camembert/ ötbors mártással, kemencés burgonyalángossal 3.600.-

604. Rántott borjúláb petrezselymes burgonyával, tartármártással

3.900.-

VEGETÁRIÁNUS ÉTELEK

701. Házi burgonyagombóc tejfeles – paprikás vadgomba mártással  1.600,-

702. Túrós csusza tejföllel (pörccel is, felár nélkül)

1.900,-

703. Vegetáriánus bőségtál ( rántott gomba, hagymakarika és sajt ) párolt zöldségekkel, tartármártással

2.900,-
   
   

SALÁTÁK

801. Csemege uborka 600,-
802. Ecetes almapaprika 600,-
803. Házi céklasaláta 600,-
804. Káposztasaláta 600,-
805. Uborkasaláta  700.-
806. Paradicsomsaláta  700.-
807. Friss vegyes saláta 700.-

DESSZERTEK

901. Kávés mascarponekrém 700,-

902.  Palacsinták (lekváros, nutellás, túrós – 2 db)

800,-
903.  Fagylaltkehely friss gyümölcsökkel, tejszínhabbal 1.200,-
904.  Somlói galuska Orchidea módra  1.200,-
905. Mákos guba vaníliaöntettel 1.200,-

Allergiát vagy intoleranciát okozó anyagok és termékek:

1. Glutént tartalmazó gabonafélék
2. Rákfélék
3. Tojás
4. Hal
5. Földimogyoró
6. Szójabab
7. Tej
8. Diófélék, azaz mandula
9. Zeller
10. Mustár
11. Szezámmag
12. Kén-dioxid
13. Csillagfürt
14. Puhatestűek

Gyermek étlap megtekintése