Hotel Orchidea | Telefon+36-74/532-720 | 7054 Tengelic, Hrsz. 067/1. | E-mail cím: info@hotelorchidea.hu

Termálfürdő

A szállóvendégek, valamint a napijegyes belépőt váltók a zárt és fűtött folyosón keresztül közelíthetik meg a termálfürdőt. A Hotel Orchidea fürdőkomplexuma mintegy nyolcszáz m2 alapterületű és saját hévízkúttal rendelkezik.

Aktív kikapcsolódást nyújt a 20×8 m-es feszített víztükörrel rendelkező úszómedencénk, amelynek 26°C -os a víz hőfoka. Azok számára, akik a feltöltődére vágynak, 34°C fokos termálmedence pezsgőágy és derék-masszázs funkcióval kapcsolódhatnak ki. A legkisebbek az 50-70 cm mély gyerekmedencében biztonságosan lubickolhatnak.

Hotel Orchidea gyógyvize

A Hotel Orchidea gyógyvize kiemelkedő gyógyhatású, sós (kloridos) fürdő.
Ásványvíz az a víz, melynek minden literjében legalább 1000 mg ásványi anyag található. A gyógyvíz olyan ásványvíz, amelynek összetétele és fizikai tulajdonsága a szövetekben gyógyító hatással bír. A gyógyvízzé „kinevezést” orvosi vizsgálatok, balneológiai kutatások előzik meg, és ezek engedélyezik a név használatát. Tengelicen 2014­ nyarán igazolták a termálvíz gyógyító erejét.
Fő hatásai:a bőr hőmérsékletét emeli (0,3­0,5 C fok emelkedés),a felületi erek kitágulnak, a helyi anyagcsere javul, gyulladáscsökkentő hatású, gátolja a baktériumok szaporodását, görcsoldó, keratolitikus (hámoldó) hatású.
Javasolt krónikus reumás megbetegedések, továbbá urológiai és nőgyógyászati gyulladásos megbetegedések, meddőség kezelésére. Számos bőrbetegség (pl. pikkelysömör) esetén is gyógyhatású lehet a sós vízben történő fürdőzés. Naponta kétszer 30 perc ajánlott, jótékony hatása körülbelül 10 alkalom után érezhető.
Fürdőzés közben előfordulhat fürdőkúra reakció, amely során felléphet általános rossz közérzet, fáradékonyság, a fájdalom fokozódása, fejfájás, bágyadtság, aluszékonyság, álmatlanság, ingerlékenység, étvágytalanság, szapora pulzus, néha hőemelkedés, bőrpír. Ezek a reakció tünetek idővel elmúlnak, a gyógyító hatást nem befolyásolják.
Gyógyvíz fürdőkúra nem alkalmazható terhesség, illetve menstruáció esetén, súlyos szívbetegség, súlyos magas vérnyomás, előrehaladott visszeres betegség, vagy súlyos vesebetegség, incontinencia esetén, illetve fertőző betegségek fennállásakor (pl. Tuberculosis).
14 éves életkor alatt nem ajánlott!

A gyógyvíz főbb összetevői:

Kálium

26 mg/l

Nátrium

1950 mg/l

Ammónium

16 mg/l

Kálcium

22,2 mg/l

Magnézium

11,3 mg /l

Vas

0,19 mg/l

Klorid

2.170 mg/l

Bromid

5,6 mg /l

Jodod

1,02 mg/l

Hidrogénkarbonát

1,720 mg/l

Metabórsa

6,5 Bmg/l

Metakovasav SiO2

67 mg/l

Összesen:

6000 mg/l

További szolgáltatások*:

  • 12 férőhelyes finn szauna csobbanó-medencével
  • fény- és aromaterápiás infrakabin
  • turbó szolárium (600 Ft / 6 perc)
  • Frissítő Masszázs

Belépőjegy árak:

Érvényes 2008. szeptember 1-től (A belépőjegy egyszeri belépésre jogosít).

Felnőtt jegy 3000 HUF
Gyermek jegy (0-6 éves korig) 1200 HUF


Nyitvatartás: 9:00 – 21:00

*A belépőjegyet váltó vendégeinknek is rendelkezésére áll.

  • A termálfürdő havi és negyedéves bérlet megváltásával még jutányosabban látogatható.
  • Szállóvendégeink részére a termálfürdő teljes körű használata díjmentes. A szolárium térítés ellenében vehető igénybe.